Ново 20! В Барселона забраняват да вечеряш сам

Каква е причината

Ново 20! В Барселона забраняват да вечеряш сам | StandartNews.com

Туристите, които посещават Барселона самостоятелно, скоро може да не успеят да си намерят място в ресторантите, тъй като някои от тях забраниха вечерите за соло посетители. В централната част на Барселона някои ресторанти - главно на улица Carrer de Blai, която е известна със своите тапас барове, и в квартал Eixample - започнаха да отказват единични посетители, пише economic.bg.

Испанският ежедневник El Pais съобщи, че сервитьорите се оправдават пред клиентите, че масите са заети, а целта е настаняване на големи групи от хора, които носят съответно повече приходи.

Местни жители вече започват да се оплакват от създалата се ситуация.

Седнах на една маса навън, при което дойде сервитьор и ми каза, че е запазена. Но тя не беше. Веднага щом станах, група чуждестранни туристи, които бяха точно зад мен, бяха настанени“, споделя местен жител, пише Euronews.

В друг ресторант пък му казват, че има само 20 минути, за да се нахрани. Веднага след това били настанени група чужденци, казва още той.

Защо ресторантите отказват самостоятелни гости?

Мотивите зад забраната за самостоятелни вечери са финансови. Масите с групи вероятно ще похарчат повече, отколкото някой, който яде сам. И групи от туристи също харчат повече пари от местните.

Местните хора са все по-разочаровани, тъй като ресторантите се стремят да извлекат максимална печалба от туристите.

Докато в миналото можеха да седят навън и да пият питие вечер или кафе следобед, сега им се казва „не“.

Тъй като температурите започват да се покачват още през пролетта, жителите са принудени да се адаптират към графиците за хранене на туристите, като много заведения отказват да настанят онези, които търсят бързо питие след 12 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай