Новини от Кремъл, какво нареди Путин

Хората се сблъскват с "остри проблеми" и се нуждаят от ремонти и компенсации, коментира той

Новини от Кремъл, какво нареди Путин | StandartNews.com

Владимир Путин заяви, че руската армия трябва да ликвидира обстрела срещу руски области от украинска територия, който по думите му е оставил много хора без дом или достъп до вода и електричество, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение, публикувано в сайта на Кремъл, информира БТА.

Руският държавен глава заяви по време на видеоконферентно заседание на правителството, че трябва да се възстановят разрушените жилища и инфраструктура в засегнатите руски области, граничещи с Украйна.

"Разбира се, ликвидирането на самата възможност за обстрели е приоритетна задача, но това вече е работа на военното ведомство", заяви той.

Украйна не поема отговорност за ударите по руска територия, но ги определя като "карма" за московската инвазия, отбелязва Ройтерс.

Путин посочи като засегнати от украински обстрел руските области Белгород, Брянск и Курск, както и Крим, който беше анексиран от Русия през 2014 година.

Хората се сблъскват с "остри проблеми" и се нуждаят от ремонти и компенсации, допълни руският президент.

"Много хора се озоваха в трудна ситуация, загубиха жилищата си и бяха принудени да се преместят при роднини или на места за временно настаняване, сблъскаха се с прекъсвания в снабдяването с вода, и електричество", каза още Путин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай