Нова версия за смъртта на Пригожин! Не е за вярване

Какво са били принудени да правят пилотите в самолета

Нова версия за смъртта на Пригожин! Не е за вярване | StandartNews.com

Нова сензационна версия за смъртта на Пригожин изплува в пространството.

Според нови данни при разследването на инцидента на борда на самолета на Пригожин на първо място е версията за експлозията в резултат на превоз на някакъв товар, съобщават световните издания. Предишните предположения за евентуално участие на турбохладилник в експлозията останаха на заден план.

Има информация, че различни товари редовно са се транспортирали на борда на самолета, летящ от Шереметиево до Пулково. Екипажът на самолета получавал така наречените „заявки“ (които всъщност били заповеди) за транспортиране на определени кутии.

Шофьорът, който чакал самолета в Пулково, приемал товара директно на пистата, след като всички пътници напуснат борда.

На членовете на екипажа било строго забранено да се запознават със съдържанието на кутиите. Както пилотите, така и стюардесите действали като куриери. Въпреки недоволството на пилотите от изпълняваната от тях „допълнителна мисия“, те продължили да изпълняват възложените им задачи.

Транспортираните кутии варирали по размер и съдържание: от торбички за подаръци до обикновени кутии или пликове, съдържащи документи с формат А4. Товарът е поставен или в багажното отделение, или директно в кабината на самолета.

Към момента не е ясно дали превозът на товари е пряко свързан с експлозията и ако е така, какъв е характерът на превозвания товар и защо е могъл да причини трагедията, пише Блиц..

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай