Нов рекорд в Гърция: 33 млн. чужди туристи за година

Гръцкият туризъм отчете нов исторически рекорд през 2018 г. с 33 милиона посещения на чуждестранни туристи и приходи в размер на над 16 милиарда евро...

Нов рекорд в Гърция: 33 млн. чужди туристи за година | StandartNews.com

Гръцкият туризъм отчете нов исторически рекорд през 2018 г. с 33 милиона посещения на чуждестранни туристи и приходи в размер на над 16 милиарда евро, заяви министърът на туризма Елена Кундура в интервю за телевизия Алфа, цитирано от АНА-МПА.

Министърът подчерта огромния принос на туризма за гръцката икономика като цяло, включително за сектори като търговията, строителството и недвижимите имоти.

Тя изтъкна, че 2019 г. ще бъде трудна година, като се имат предвид предизвикателства като Брекзит, който се очаква да създаде смут в европейската икономика, изборите в редица европейски страни, проблемите на нискобюджетните аиокомпании и засилващата се конкуренция от страна на страни извън ЕС.

Кундура добави, че ще има срещи с британски и европейски туроператори, за да намали ефекта от евентуални проблеми и да осигури продължаващо нарастване на международния туристически поток към Гърция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай