Нелепа смърт в джунглата в Индонезия

Нелепа смърт в джунглата в Индонезия  | StandartNews.com

Индонезия. Красивата британска терапевтка Чесни Емънс загива на 23 години докато обикаля из джунглата в Индонезия. Причината - алкохол менте, който тя взима за джин. Историята представя в днешното издание Daily Mail.

Британката от Есекс се почувствала зле, след като пила от бутилка с етикет "джин". След това обаче се оказва, че напитката е смъртоносна, заради съдържанието си на метанол.

Момичето пътувало из южна Азия с гаджето си - 21-годишния Джо Куук и още едно момче, което срещнали по път. Всичко върви добре, докато не решават да си купят алкохола менте от един от местните магазини в Индонезия. Както е известно, метанолът е изключително отровен и води до бъбречна недостатъчност, ослепяване, припадъци и в крайна сметка смърт. До наличието на 30 милилитра може да доведе до фаталния край.

Английският вестник обяснява, че високите данъци вдигат цените на местните вина, бири и спиртни напитки в мюсюлманската държава. С което пък се развива отдавнашната практика алкохолите да се разреждат с произведената на място анасонова напитка - арак. Някои от местните производители обаче отиват още по-далеч и добавят отровния метанол.

Оказва се, че смъртта на г-ца Емънс не е изолиран случай. През 2009-а година 25 души са починали, след като са пили от бутилка с етикет "арак", съдържаща и метанол.

Емънс и двамата й спътници пили от "джина", след което и тримата се почувствали много зле по време на лагера си в джунглата. Няколко часа по-късно дамата се оплаква, че не може да вижда. Те потърсили медицинска помощ, но успели да намерят такава едва няколко часа по-късно. Завели я в очна клиника. Веднага след това Емънс била прехвърлена в болница в Медан, Суматра. Където изпада в кома.

На 25-и април, родителите на момичето отлитат при нея, само за да вземат решението да изключат животоподдържащата система.

Според статистиките, туристите умиращи от алкохолно натравяне в Индозения се увеличава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай