Назарбаев представи стратегията за развитие на Казахстан

Назарбаев представи стратегията за развитие на Казахстан | StandartNews.com

На 11 ноември т.г. на разширеното заседание на политическия съвет на партия „Нур Атан" президентът на Република Казахстан Нурсултан Назарбаев излезе с обръщение към народа на Казахстан за 2015 година „Нұрлы жол – път към бъдещето», съобщиха от посолството на страната в България.

Основното внимание в този програмен документ се отделя на новата икономическа политика по осигуряване на устойчив икономически ръст в условията на неблагоприятни външни предизвикателства, разширяване на социалната подкрепа за населението и укрепване на атмосферата на единство и солидарност вътре в казахстанското общество.

Новото обръщение е стриктна и щателно премислена стратегия за ефективно и устойчиво развитие на Казахстан в период на нестабилност на световната икономика и политика, която ще позволи на страната не само достойно да извърви този нелек етап, но и да се укрепи по пътя на мощен напредък и ръст за постигане на целите на «Стратегията Казахстан-2050».

Изброените в обръщението мерки ще осигурят здрава основа за по-нататъшни стъпки към целта Казахстан да се нареди сред 30-е най-развити държави в света и за изпълняването на Плана за инфраструктурно развитие и реализация на нови крупни проекти със социално значение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай