Най-малко 20 загинали след 7.2 по Рихтер във Филипините

По полседни данни жертвите са над 70

Най-малко 20 загинали след 7.2 по Рихтер във Филипините | StandartNews.com

Манила. Най-малко 20 души са загинали след като земетресение с магнитуд 7,2 по Рихтер удари Филипините, предаде Асошиейтед прес, като се позова на местните властите.

Епицентърът на силния трус е бил на дълбочина от 56 километра, под централния остров Бохол. Мощното земетресение, което станало близо до туристическия курорт Себу, било последвано от два вторични труса с магнитуд 5.

Няколко часа по-късно стана ясно, че вертжите са минимум 73 души, като най-малко 57 души са загинали на остров Бохол. Десетки сгради са се срутили или са понесли щети. Рухнала е и каменна църква от 17-и век.

16 души са жертвите на съседните острови Себу и Сикиджор. Четирима души загинали при частичното срутване на рибарско пристанище в град Себу. Двама намерили смъртта си и 19 били ранени при рухването на покрива на покрит пазар в Мандауе, в провинция Себу, предаде Би Би Си.

Земетресението било усетено в цялата централна част на архипелага. Тихоокеанският център за предупреждение за цунами, базиран на Хавайските острови, не е издал предупреждение за приливни вълни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай