Наши шофьори блокирани между Англия и Франция

Край английския град Манстън са блокирани над 6000 камиона от множество държави

Наши шофьори блокирани между Англия и Франция | StandartNews.com

Български шофьори на тирове и микробуси остават блокирани във Великобритания на границата Франция. Причината е почти пълната изолация, в която попадна Обединеното кралство заради новия щам на коронавируса.

Пред бТВ шофьорът на тежкотоварен камион Валентин Иванов обясни, че на летището край град Манстън са блокирани над 6000 камиона от множество държави. Сред шофьорите има българи, холандци, италианци и други.

„В момента изчакваме решението дали ще се правят бързи тестове, с които ще можем да тръгнем към Франция“, каза Иванов.

Късно снощи от Париж обявиха, че срещу негативен PCR или антигенен тест, направен до 72 ч., ще допускат граждани на ЕС от Острова на тяхна територия. Всички пътници, независимо от транспорта, който използват - въздушен, морски или сухоземен, са задължени да представят на френските гранични власти въпросните лабораторни документи, ако искат да напуснат Кралството.

По думите на българския шофьор тази информация все още не е стигнала до тях, както и че няма лаборанти, които да правят тестове на летището.

„48 часа изчакваме, за да видим какво ще се случи. Надявам се да има развитие и да преминем през Ламанша“, заяви шофьорът и добави, че са се свързали с българското посолство в Лондон, откъдето са им казали какво ще е необходимо, за да напуснат Острова.

Иванов разказа, че условията на летището са приемливи – раздадена им е вода и храна. Той сподели, че е подготвен да изчака, колкото е необходимо и дори да посрещне Бъдни вечер и Коледа в блокадата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай