Напрежение! Путин с извънредно решение за Русия

Каква е причината за това

Напрежение! Путин с извънредно решение за Русия | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин поиска да чуе предложения от висшето военно командване как да продължи военната операция в Украйна, предава Ройтерс, като се позова на Кремъл.

Путин говори по време на посещение в обединения щаб на родовете войски, участващи в така наречената специална военна операция.

На видеокадри, разпространени от Кремъл, руският президент председателства заседание с участието на около десетина души, седнали около кръгла маса. До него са министърът на отбраната Сергей Шойгу и началникът на генералния щаб ген. Валерий Герасимов - и двамата остро критикувани от по-твърдолинейните коментатори.

След това Путин беше показан на друга конферентна маса в щаба, приканвайки присъстващите представители на военното командване да дадат предложения как да се продължи оттук нататък.

"Уважаеми другари, ще изслушаме командващите на всяко оперативно направление. Бих искал да чуя предложенията Ви за нашите най-краткосрочни и средносрочни действия", каза Путин.

На публикуваните на сайта на Кремъл снимки от заседанието се вижда, че на срещата е присъствал и генералът от военновъздушните сили Сергей Суровикин, който е и главнокомандващ на всички руски войски, участващи в боевете в Украйна.

Путин е прекарал целия вчерашен ден в щаба, каза пред агенция Интерфакс говорителят му Дмитрий Песков. Повече подробности за посещението на руския президент, включително къде точно се намира щабът, не бяха съобщени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай