Направиха биопсия на Байдън. Заключението на лекарите

Документът от прегледа на президента бе чакан с интерес

Направиха биопсия на Байдън. Заключението на лекарите | StandartNews.com

Президентът на САЩ Джо Байдън, който е на 80 години, е в добро здравословно състояние, силен е и е способен да изпълнява задълженията си. Това заключи неговият лекар след рутинния медицински преглед на президента, предадоха световните агенции.

Медикът Кевин О'Конър, който е лекар на Байдън от над десетина години, го е подложил на серия от изследвания, сред които и  много щателен неврологичен преглед.

По време на прегледите от гърдите на президента е открита лезия и от нея е взет материал за биопсия.

Но що се касае до всичко останало Байдън, който е най-възрастният президент в историята на САЩ, няма значителни сериозни здравословни проблеми. Той е приемал три медикамента по рецепта -  за лечение на артериална фибрилация, за високо ниво  на мазнините в  кръвта и за алергии. Като тези курсове на лечение са дали резултат.

Двата проблема, констатирани при предходния му преглед през ноември - вдървена походка и кашлица, свързана с гастроезофагеален рефлукс, са стабилни.

Теглото на президента е 81 килограма, а височината му 1,83 метра, е показал още прегледът. Байдън носи контактни лещи, не пуши, не пие, спортува пет пъти седмично.

Документът от прегледа на президента бе чакан с интерес. Байдън не крие, че има намерение да се бори за преизбиране.

Президентът не пази в тайна здравословното си състояние. Преди около две години той прехвърли за малко повече от час правомощията си на вицепрезидента Камала Харис, когато бе подложен на колоноскопия при пълна упойка. Изследването е показало тогава, че нещата са нормални и не е имало нужда от повтарянето му тази година, уточни Белият дом.

Байдън е бил подложен на операция на мозъка през 1988 г., като оттогава не е имал значителни здравни проблеми.

Той даде положителен резултат на теста за коронавирус миналия юли, без да развие сериозна форма на заболяването и без да има симптоми на дълъг ковид.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай