Москва с остра позиция за думи на Макрон

Според руската дипломация коментарите на френския президент са абсурдни

Москва с остра позиция за думи на Макрон | StandartNews.com

Русия осъди днес "неприемливите" коментари на френския президент Еманюел Макрон, който обвини Москва, че причинява "дестабилизация" на Кавказкия регион с конфликта между Армения и Афганистан за Нагорни Карабах, предаде Франс прес.

"Изказванията на Еманюел Макрон, според които Русия си служи с конфликта в Нагорни Карабах, за да дестабилизира Южен Кавказ, са отблъскващи и абсолютно неприемливи", заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.

Вчера в телевизионно интервю по канал Франс 2 френският президент заяви, че "Русия се меси в конфликта, тя очевидно играе заедно с Афганистан и с турско съучастие, тя се върна там, за да отслаби Армения. Това е маневра за дестабилизиране на Кавказ от страна на Русия, която търси начини да създаде безпорядък, да ни отслаби и раздели", смята Макрон.

Според руската дипломация "абсурдните коментари на френския президент доказват, че Париж няма интерес от установяване на траен мир в региона и поставят под съмнение способността на страната му да играе конструктивна роля там". От министерството подчертават, че "за разлика от Франция, (...) Русия е допринесла на практика за уреждането на конфликта".

Най-малко 286 души от двете кавказки страни бяха убити миналия месец, преди прекратяването на огъня, да сложи край на най-тежките сблъсъци от войната през 2020 г.

Източник: БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай