Министерски рокади в Румъния

Министерски рокади в Румъния | StandartNews.com

Букурещ. Председателят на Националната либерална партия (НЛП) Крин Антонеску заяви, че либералите Клаус Йоханис. Еуджен Николаеску, Кристиан Бушой и Теодор Атанасиу са били утвърдени от ръководството на партията да поемат министерски постове в министерствата на вътрешните работи, финансите, здравеопазването, и икономиката, съответно, предаде AgerPress.

Nоминациите на партията за нови министри идват, след като вчера и днес двама либерали напуснаха постовете си, а миналия месец оставка подаде вицепремиера и министър на вътрешните работи след катастрофа с медицински самолет, отнела живота на двама души.

Кметът на град Сибиу Клаус Йоханис за вицепремиер и министър на вътрешните работи на мястото на подалия оставка Раду Строе.

На мястото на подалия оставка вчера министър на финансите Даниел Кицою, ръководството на НЛП номинира настоящия министър на здравеопазването Еуджен Николаеску.

Министърът на икономиката Андрей Джеря, който обяви днес готовност да подаде оставка по-малко от пет месеца след като пое поста през октомври 2013 г., следва да бъде заменен от бившия министър на отбраната Теодор Атанасиу.

НЛП предлага Кристиан Бушой да заеме овакантения пост в министерството на здравеопазването.

Лидерът на либералите Крин Антонеску съобщи още, че е информирал премиера Виктор Понта, лидер на Социалдемократическата партия, за предложенията на партията за нови министри. По думите на Антонеску премиерът се е запознал с предложенията и не е имал възражения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай