Милионери излъгаха, за да получат ваксина

Така се възползваха от дозите с ваксина, предоставени от канадското правителство

Милионери излъгаха, за да получат ваксина | StandartNews.com

Милионери в Канада предизвикаха възмущението на съгражданите си, след като в желанието си бъдат ваксинирани преди да им дойде времето, се представиха за членове на местна общност, предаде DarikNews.

Така се възползваха от дозите с ваксина, предоставени от канадското правителство и запазени за индианците. 32-годишната актриса Екатерина Бейкър и 55-годишният бизнесмен от игралната индустрия Родни Бейкър бяха остро порицани както от канадците, така и от здравните власти.

Екатерина и Родни Бейкър не се поколебаха да извървят дълъг път, за да изпълнят плана си. Първо пътуваха от Ванкувър до столицата на територията на Юкон, Уайтхорс, а по-късно използваха частен самолет, за да изминат 540 километра и стигнаха до крайната си дестинация, Бийвър Крийк, както се съобщава от местния местните Yukon News.

На тази територия ваксини от американската компания Moderna се прилагат на изолирана общност от около 100 души. Двойката, добре запозната със ситуацията, реши да излъже служителите на клиниката, представяйки се за временно работещи в местен мотел, за да бъдат ваксинирани.

Yukon News обяснява, че те успели, тъй като като жителите на този район не трябва да представят документ, доказващ, че живеят и работят там, за да получат ваксината. Достатъчни са здравните карти, дори от друг район.

Санитарите обаче стават подозрителни, след като двойката поиска да бъдат транспортирани на летището в общността. Затова те се обадиха в мотела, където двамата уж работели, и така получиха потвърждение, че те не са от служителите им.

Властите бяха информирани за ситуацията и накрая санкционираха двойката с глоба от по 1150 долара (около 750 евро). Заради измамата, свързана и с пренебрегване на правилата за карантина, двамата може дори да бъдат изправени пред съда, където може да отнесат до 6 месеца затвор. Здравните власти съобщиха, че макар и получили първата доза на Модерна, те няма да бъдат ваксинирани с втората.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай