МИ6 отправи покана към руснаците

От разузнаването канят руснаците за шпиони

МИ6 отправи  покана към руснаците | StandartNews.com

Британската служба за външно разузнаване МИ6 отправи покана към недоволните руснаци да споделят тайните си, предава „Ройтерс“.

„Каня ги да направят това, което другите вече са направили през последните 18 месеца и да се присъединят към нас“, каза Ричард Мур, шеф на „Сикрет интелиджънс сървис“, по време на рядка публична реч в сряда.

„Нашата врата е винаги отворена. Ще се справим с предложенията им за помощ с дискретността и професионализма, с които моята служба е известна. Техните тайни винаги ще бъдат в безопасност при нас,“ подчерта Мур.

Изнасяйки реч в британското посолство в Прага, той оприличи настоящата ситуация в Украйна с Пражката пролет през 1968 г., когато Съветският съюз отмени либералните реформи.

„Докато стават свидетели на продажността, вътрешните борби и тоталната некомпетентност на своите лидери, човешкият фактор в най-лошата му форма,  много руснаци се борят със същите дилеми като тези от 1968 г.,“ смята Мур.

Той предупреди още, че Китай и Русия се надпреварват да овладеят технологии като изкуствен интелект и квантовите компютри:

„Човешкият ум в епохата на изкуствения интелект все повече ще се определя като онези неща, които машините не могат да вършат, въпреки че трябва да очакваме границата на способностите на машините да напредва със стряскаща скорост“, пише Vesti.bg

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай