Меркел: Германия трябва да окаже натиск на тези, които не уважават законите

Меркел: Германия трябва да окаже натиск на тези, които не уважават законите | StandartNews.com

"Гражданите на Германия с право очакват справедлив отговор на събитията в Кьолн. Германия трябва да окаже натиск на тези, които не уважават местните закони", заяви канцлерът на Германия Ангела Меркел на съвместна пресконференция с румънския премиер Дачиян Чолош, цитирани от ТАСС и агенция "Фокус".

Така тя отговори на въпрос относно събитията в Кьолн в новогодишната нощ. „Случилото се в новогодишната нощ е неприемливо. Правовата държава не може да си затваря очите за това", коментира Ангела Меркел.

Меркел отбеляза още, че Европа се нуждае от шенгенската зона. „Шенген е това, което ценят гражданите на Европа, това е факторът за ръста на Европа. Трябва да се направи всичко за запазването му", подчерта тя.

Припомняме, че в Кьолн в новогодишната нощ около 1000 млади хора, предимно с „арабска и северноафриканска външност" извършиха на групи нападения срещу жени по време на честването. В местната полиция бяха постъпили оплаквания за изнасилвания, сексуални посегателства, нападения, обиди. Подобни инциденти и имало още в Хамбург, Берлин и Щутгарт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай