Медведев: Ще защитим руския бизнес при враждебни действия на Запада

Медведев: Ще защитим руския бизнес при враждебни действия на Запада | StandartNews.com

Москва. В случай на враждебни действия от страна на Запада руският бизнес ще получи всичката нужна защита, включително чрез Световната търговска организация. Това заяви премиерът на Русия Дмитрий Медведев по време на отчет на дейността на правителството пред парламента, съобщи РИА Новости.

„Бизнесът ще получи всичката нужна защита, ако бъдат предприети неприятелски действия. А нашите компании, и без всякакви санкции, трябва да се учат да работят с условия на жестока конкуренция", каза още той.

„Икономиката е глобална. Но да се работи в условия на конкуренция, а не на започната по политически съображения икономическа война, са две различни неща" допълни Медведев.

Трябва да се отговори на въвеждането на ограничения спрямо русите стоки, в частност сред съда и Световната търговска организация, обясни руският премиер.

„Седемнадесет години ни държаха в „чакалнята", където упорито доказвахме, че сме достойни на влезем в световната търговска общност и отговаряме на стандартите му. Сега имаме пълното право да изискваме спазване на установените правила от другите държави в СТО относно руските товари", коментира още Медведев. „Не трябва да се стесняваме. Ако е обосновано и законно, може и „зъби да покажем". Ще си търсим правата в съда, включително органа за разрешаване на спорове към СТО", допълни още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай