Медведев гневен, заплаши Зеленски с Новия Завет

Той коментира случващото се в Киево-Печорска лавра

Медведев гневен, заплаши Зеленски с Новия Завет | StandartNews.com

Зам.-ръководителят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев направи гневен коментар за случващото се в Киево-Печорска лавра, предаде Бъглария Он Еър. Монаси от прочутия манастир в Киев бяха обвинени, че са свързани с Москва и станаха обект на заповед на украинските власти за експулсиране.

"Сигурен съм, че президентът на Украйна Володимир Зеленски и компанията му ще застанат не само пред човешки съд, но преди всичко пред Божия съд. И ще си го получат за всичко, което са направили", написа Медведев в своя канал в Telegram, цитиран от ТАСС.

Службата за сигурност на Украйна обвини наместника на Киево-Печорска лавра в подбуждане на религиозна омраза и оправдаване на действията на Русия. Митрополит Павло беше отведен в съда за решаване  на мярката му за неотклонение. На духовника обаче му стана лошо и делото беше отложено. 

Медведев цитира в публикацията си Откровението на Йоан Богослов:, последната книга от Новия Завет "И звярът беше заловен, а с него и лъжепророкът, който вършеше чудеса пред него, с които измами онези, които получиха белега на звяра и се поклониха на неговия образ: и двамата бяха хвърлени живи в огненото езеро, горящо със сяра".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай