Масови арести в Кувейт след атентата

Масови арести в Кувейт след атентата | StandartNews.com

Властите в Кувейт арестуваха няколко души, заподозрени за участие в бомбения атентат в шиитска джамия в петък, при който загинаха 27 души. Това съобщи източник от силите за сигурност, цитиран от Ройтерс. "Задържаните имат връзка с атентатора самоубиец, обяви източникът. Според вътрешното министерство ранените са 227 души. Отговорност за атаката пое джихадистката групировка "Ислямска държава".

Депутатът Халил ал Салих бил в джамията "Имам ал Садек" в квартала "Савабер" в източната част на столицата по време на атаката. "Вярващите участваха в молитва и в същото време атентаторът влезе и се самовзриви, унищожавайки стените и тавана на джамията", разказа той. Държавната телевизия информира, че е задържан собственикът на автомобила, с който е закаран нападателят до джамията, но е издирван шофьорът. Според АП това е първи терористичен удар в Кувейт за последните две десетилетия.

Правителството обяви  събота за ден на траур в памет на жертвите на атентата. В същото време властите засилиха мерките за сигурност около петролните съоръжения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай