Маскиран със сабя уби един и рани трима в училище

Маскиран със сабя уби един и рани трима в училище | StandartNews.com

Клане в Швеция отне човешки живот! Маскиран мъж, въоръжен със сабя, уби един човек и рани четирима в училище в Западна Швеция, предаде Ройтерс, позовавайки се на местните власти. Впоследствие нападателят беше прострелян от полицията.

Инцидентът е станал в 50-хилядния индустриален югозападен град Тролхетан, недалеч от Гьотеборг.
Жертвите са един възрастен и четири деца,като загиналият е учител. Той е бил ранен, но починал още преди да бъде откаран в болницата.

От клиниката в Тролхетан съобщиха, че там са откарани четирима ранени след инцидента в училището. Сред тях е и нападателят, чието състояние е тежко. Другите ранени в болницата са младежи, но не малки деца, съобщи нейният говорител. Някои от тях са със сериозни рани и на двама от тях, на възраст 11 и 15 г., в момента им се извършват операции.

Училището организирало среща тази сутрин за обсъждане на опасенията на учителите, че училището е с прекалено открит достъп – с кафене за възрастни, което означава, че не може се да контролира кой влиза. Нападението е извършено именно в зоната на кафенето. В училището има 400 ученици – от предучилищните групи до горните класове. Всички те са евакуирани, но са в силен шок и им се оказва психологическа помощ.

„Когато видяхме нападателя, той беше с маска, черни дрехи и сабя в ръцете. Отначало помислихме, че става дума за някаква шега. Някои ученици дори искаха да се снимат с него", разказа един от учениците пред тв канала СВТ. Премиерът Стефан Льовен ще посети мястото на трагедията днес следобед. През август двама души бяха убити, а един – сериозно ранен при нападение с нож в голям мебелен магазин в шведския град Вастерас:

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай