Lutfhansa подновява полетите си

Най-голямата германска авиокомпания лети отново до 20 дестинации по света

Lutfhansa подновява полетите си | StandartNews.com
  • Най-голямата германска авиокомпания лети отново до 20 дестинации по света
  • Компанията е в преговори за €9 млрд. спасителен кредит

Германският авиационен гигант Lutfhansa подновява полетите си до 20 от основните си дестинации. Това ще стане в средата на юни, след като в голяма част от света ограничителните мерки срещу пандемията от коронавирус бяха значително облекчени, коментира говорител на компанията, цитиран от Reuters.

Сред популярните дестинации попадат Майорка, Венеция, Ибиса и Малага. Всички самолети ще излитат от летището във Франкфурт. Преди две седмици стана ясно, че Lufthansa ще лети и до по-отдалечени дестинации, като Лос Анджелис, Торонто и Мумбай.

Вече стана ясно, че компанията води преговори с германското правителство, за да получи финансова инжекция в размер на €9 млрд., като в залага 20% от акциите си. Според вестник Bild, държавният заем ще бъде със срок до 2023 г.

Министърът на икономиката Петер Алтмайер коментира в интервю за ZDF, че Lufthansa ще започне да изплаща задължението си, когато отново излезе на печалба от дейността си. Но опасенията му са, че това би могло да отнеме години, с което до известна степен се опровергава твърдението на Bild.

Авиотрафикът в Германия бе преустановен през март, когато пандемията официално застигна страната и започна мащабно разпространение из цяла Европа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай