Лудост ли е? Колко пари намери мъж и ги върна

В шкаф втора употреба били скрити 150 000 евро

Лудост ли е? Колко пари намери мъж и ги върна | StandartNews.com

Жител на Германия открил голяма сума пари в кухненски комплект втора употреба, закупен от онлайн търг на eBay, и го предал на полицията, съобщи Daily Mail.

50-годишният социален работник Томас Хелър купил използван кухненски комплект от eBay. Мебелите бяха продадени за 300 евро, но мъжът договори намаляване на цената до 240 евро. Няколко дни след покупката Хелър открил две кутии с пари в един от шкафовете. Едната от тях беше отворена и оттам се показваха банкноти от 100 евро.

Общо в кутиите имало над 150 000 евро в брой. Очевидно предишните собственици на мебелта са скрили парите и са забравили за тях.

Мъжът обаче не е присвоил парите, а ги е отнесъл в полицията. Наложило се разследване, за да се установи собственикът на кухненската мебел. Както се оказа, тя била продадена от възрастна вдовица от град Хале, провинция Саксония-Анхалт. 91-годишната жена се преместила в старчески дом, след като съпругът й починал, а най-големият й внук, който не знаел за парите, съхранявани вътре, се заел с продажбата на мебелите.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай