Куриоз в Индия: Всички спят при обсъждане на бюджета

Министърът на финансите Нирмала Ситхараман счупи рекорда за най-дългата реч, като не спря да говори точно 2 часа и 38 минути

Куриоз в Индия: Всички спят при обсъждане на бюджета | StandartNews.com

Почти всички министри в индийското правителство заспаха по време на представянето на държавния бюджет на страната за тази година, пишат руски сайтове.

Министърът на финансите на Индия Нирмала Ситхараман счупи рекорда за най-дългата реч, като не спря да говори точно 2 часа и 38 минути в събота. Видимо след речта не само Ситхараман беше уморена, но и парламентаристите се отегчиха.

Видеоклип с министъра Р.K. Сингх набира популярност в социалните мрежи. Във видеото Сингх отчаяно върти очи в опит да остане буден по време на дългата реч за държавния бюджет.

След края на речта в парламента бяха напълно изтощени и къде на шега, къде не, поискаха ограничение в продължителността на изказванията по закон.

Предишният рекорд за най-дълга реч отново се държи от Нирмала Ситхараман и е произнесена през 2019 г. отново по време на представяне на държавния бюджет. Тогава представянето все пак е било по-кратко - "само" 2 часа и 13 минути.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай