Кремъл потайни. Знаят ли за "Генерал Армагедон"

Продължава мистерията около генерала

Кремъл потайни. Знаят ли за "Генерал Армагедон" | StandartNews.com

Коментар по темата за армейския генерал Сергей Суровикин, не е направен днес от прессекретаря на президента на Русия Владимир Путин - Дмитрий Песков, предаде ТАСС.

На въпрос, зададен от журналисти, дали му е известно какво се случва със Суровикин Песков отговори: "Не, не ми е известно".

Вчера вечерта се появи информация за нова снимка, на която изглежда е заснет Суровикин, който изчезна от публичното пространство след краткия опит за бунт на наемническата групировка "Вагнер" през юни. Снимката бе публикувана вчера в социалните мрежи от известна руска телевизионна водеща, отбеляза Ройтерс.

"Генерал Суровикин е жив и здрав, у дома със семейството си в Москва. Снимката е направена днес", написа към снимката водещата Ксения Собчак.

Ройтерс не можа да потвърди автентичността на снимката, която показва мъж със слънчеви очила и шапка да върви заедно с жена, която прилича на съпругата на Суровикин - Анна.

Много медии предадоха, че Суровикин е изпаднал в немилост в Кремъл и е бил разследван за възможно съучастие в бунта на "Вагнер". Агенция РИА Новости съобщи миналия месец, че той е отстранен от поста на началник на въздушно-космическите сили на Русия, а на поста временно е назначен заместникът му Виктор Афзалов.

Суровикин, спечелил  прякорът си "Генерал Армагедон" по време на руската военна намеса в гражданската война в Сирия, за кратко беше назначен да ръководи руската инвазия в Украйна, преди тази роля да бъде поверена през януари на началника на генералния щаб на руските въоръжени сили Валерий Герасимов, припомня Ройтерс, пише БТА

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай