Крехкото примирие в Украйна се пропуква

Крехкото примирие в Украйна се пропуква | StandartNews.com

Споразумението за мир между украинската армия и проруските сепаратисти се пропуква. Боевете в Донбас продължават. Вчера, както и нощта имаше изстрели около град Дебалцево, както и близо до летището в Донецк.

Няколко удара нанесоха проруските бунтовници срещу части на украинската армия в Дебалцево. В гора, намираща се на около 10 километра от града, са забелязани 6 танка, както и редица бронетранспортьори

Властите в Киев съобщиха, че военни са станали обект на повече от 100 нападения за периода, от който тече споразумението за мир.

Лидерите на Германия, Франция, Русия и Украйна продължават да обсъждат по телефона ситуацията и възможните варианти за прекратяване на огъня. Снощи тримата разговаряха по телефона и се обявиха за осигуряване на свободен достъп на наблюдателите от ОССЕ в зоната на конфликта.

Съединените щати призоваха Русия и сепаратистите „незабавно" да прекратят атаките в Източна Украйна, изразявайки сериозна загриженост за нарушението на режима на прекратяване на огъня, съобщи АФП.

„САЩ са сериозно обезпокоени от влошаващото се положение в и около Дебалцево в Източна Украйна", каза говорителят на Държавния департамент Джейн Псаки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай