Красива и умна. Миска прави ваксината на Оксфорд

Д-р Карина Тирел замени балните рокли с бялата престилка

Красива и умна. Миска прави ваксината на Оксфорд | StandartNews.com
  • Д-р Карина Тирел замени балните рокли с бялата престилка

Уникална красавица разработва ваксината срещу Ковид-19 на Оксфорд. Д-р Карина Тирел със сигурност е единствената миска, която е превърнала в реалност обещанията от подиумите на красотата за борба с болестите и превръщане на света ни в едно по-добро място за живеене.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Carina Tyrrell (@carina_tyrrell_official)

">

31-годишната Карина Тирел се отказа от балните рокли и участията си в конкурси за красота и облече лекарска престилка. През последната година тя ръководи новаторски изследвания в Оксфордския университет, съобщи Нова тв.

Д-р Тирел е коронясана за "Мис Англия" през 2014 г., а по-късно същата година печели четвъртото място в конкурса "Мис Свят". Но детската ѝ мечта е да се справи с глобални проблеми като маларията.

Д-р Тирел е смятана за един от най-ярките млади умове в страната. През последните 12 месеца работи денонощно, за да помогне за намирането на ваксина срещу COVID-19.

">

Красавицата може да се похвали с медицинска степен от университета в Кеймбридж, опит на първа линия като младши лекар. Тя е и магистър по обществено здраве.

Д-р Тирел е родена в Швейцария, но родителите й са британци. Баща ѝ Марк е физик, работил за изграждането на Големия адронен колайдер, а майка ѝ Сю е работила в Световната здравна организация.

В края на петата си година в университета тя печели тамошен конкурс за красота. Тази победа я отвежда на подиума на "Мис Англия".

Сега лекарката си сътрудничи с учени и медици от цял свят, за да гарантира, че правилните изпитвания за ваксини получават финансиране. След това всички си сътрудничат, за да намерят най-подходящата ваксина, като сравняват всички опити, правени по света. Нейният екип е отговорен за работата по ваксините на Pfizer, Moderna и Oxford AstraZeneca.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай