Кой уби президента Кенеди?

Днес се навършват 55 години от смъртта на американския президент

Кой уби президента Кенеди? | StandartNews.com

Днес се навършват 55 години от смъртта на американския президент Джон Кенеди. Ето как руският "Комерсант" припомня някои от последните мигове на живота му с галерия от снимки:

Американският президент Джон Кенеди бе смъртоносно ранен на 22 ноември 1963 година, докато със съпругата си Жаклин Кенеди пътуваше в президенския си кортеж по време на визита в Далас. 35-тият президент на Съединените американски щати почина на 46-годишна възраст, съобщава на първата си страница тогава вестник Ню Йорк Хералд Трибюн.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Кариерата на Кенеди започва през 1946 година като член на Камарата на представителите в Конгреса на САЩ от Демократическата партия. До 1960 година той е бил сенатор от Масачузетс. На 8 ноември 1960 година, побеждавайки Ричард Никсън, Кенеди става най-младият президент на Америка, а също така и първият, който е католик.

 

 

 

 

 

 

 

Братята Кенеди - вляво, Джон, който умира  от куршум през 1963 година, в средата - Робърт, който е застрелян 1968 година, а вляво, Тед, който опровергава "проклятието на Кенеди", като доживява до 77- годишна възраст.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Жаклин Кенеди се запознава с Джон през 1952 година на официален обяд, а година по-късно те обявяват годежа си. Жаклин е с мъжа си по време на фаталното посещение в Далас. Първоначално тя не разбрала, че съпругът й е прострелян, а взела звука за грохот от мотоциклет. По-късно, пред операционната, тя казала на президенския доктор: Те го простреляха пред очите ми. Цялата съм в неговата кръв. Какво по-лошо може да ми случи? Искам да съм с него докрай. Докторът я пуснал с думите: Това е нейно право.

 

 

 

 

 

 

Джаки не махнала кръвта от президента от розовия си костюм. С него била и на погребението. Искам всички да видят какво направиха с американския президент, казала тя.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Бившият морски пехотинец Ли Харви Освалд бил арустуван по подозрение за стрелба над полицай 40 минути след убийството на Кенеди. Той не признавал своята вина за Кенеди. По време на процеса, който се излъчвал пряко по телевизиите, собственик на нощен клуб в Далас стрелял по Освалд и го улучил в корема. Два часа по-късно той умрял в същата болница, в която и президента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай