Кой наследява Путин? Ето решението на Кремъл

Спекулациите за бъдещето на Русия не спират

Кой наследява Путин? Ето решението на Кремъл | StandartNews.com

Спекулациите със състоянието на  Владимир Путин и бъдещето на Русия не спират.

В случай на смърт на руския президент Владимир Путин, ръководителят на правителството автоматично ще стане новият лидер на Кремъл за определен период от време. Според "Индипендънт" обаче има и други потенциални "наследници".

Настоящият президентски мандат на Путин в Руската федерация изтича през следващата година. Въпреки това поради радикалните промени в Конституцията на страната от 2020 г. насам, му е позволено да управлява до 2036 г. Путин пое контрола върху юздите на властта в Русия през 1999 г.

Едва тази седмица Кремъл опроверга поредната серия слухове, че диктаторът е получил сърдечен удар. Няколко месеца по-рано в Москва бяха опровергани и други съобщения в социалните мрежи и пресата за сериозни здравословни проблеми на Путин.

"Рак на щитовидната жлеза, болест на Паркинсон, проказа или влошаване на състоянието след инсулт - само някои от многото недоказани заболявания, за които се говореше, че са сполетели руския лидер през последните години", посочва агенцията.

В същото време журналистите отбелязват, че на фона на подобни слухове за влошаване на здравословното състояние на Путин бъдещето на Русия след евентуалната му смърт остава неясно.

В допълнение към спекулациите за евентуална смяна на ръководството на Кремъл поради заболяване или смърт, въпросът за смяната на властта в Русия беше повдигнат и на фона на въоръжения бунт на лидера на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин с неговия "поход към Москва".

Въпреки че превратът завърши със споразумения между "готвача на Путин" и самопровъзгласилия се президент на Беларус Александър Лукашенко и завърши с неуспех, ситуацията повдигна въпроси за бъдещото ръководство на Русия и "кой е следващият в редицата, който ще замени авторитарния лидер".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
КОНСТАНТИНОВ
преди 5 месеца

ГЛАДНА КОКОШКА ПРОСО СЪНУВА.НАДАИТЕ СЕ НЕЩАСТНИ ГОВЕДА ПУТИММ ДА УМРЕ.

Откажи