Котияр подкрепи активистите от Грийнпийс

Котияр подкрепи активистите от Грийнпийс | StandartNews.com

Париж. Носителката на Оскар Марион Котияр за кратко затвори себе си в клетка в близост до Лувъра в Париж, за да поиска освобождаването на 30-те активисти на Грийнпийс, затворени в Русия след протеста им в Арктика, предаде АФП.

Котияр се присъедини към ативисти на Грийнпийс и влезе в клетката, носейки плакат, гласящ "Аз съм зашитник на климата".

"Има хора, които имат смелостта да защитават нашата планета", каза тя, наричайки задържането на активистите "абсолютно абсурдно и лудо".

Няколко настоящи и бивши френски министри и известни личности от света на изкуството се появиха, за да изразят своята подкрепа.

След нея в символичния кафез влязоха бившите министърки на околната среда Корин Льопаж, Шантал Жуано и Делфин Бато, а също певецът Сансеверино, режисьорът Жан-Пол Жо и други известни личности. Действащият министър на околната среда Филип мартен приветства протестиращите, но се въздържа да влезе в клетката.

Мадона също призовава за освобождаването на активистите на Грийнпийс.

"Тези 30 души са в затвор в Русия заради един мирен протест в Арктика! Върнете ги в къщи!", се казва в съобщение публикувано от Грийнпийс.

Тя се изказа, след като бившият бийтълс Пол Маккартни на 14 ноември публикува писмо до президента Владимир Путин, в което заявим че се надява активистите да бъдат освободени до края на годината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай