Кошмар за баровците на Кремъл! Къде удря САЩ

Много сериозни санкции за широк кръг от хора

Кошмар за баровците на Кремъл! Къде удря САЩ | StandartNews.com

САЩ наложиха нов пакет от санкции срещу Русия. Членовете на Държавната дума и на Съвета на федерацията са засегнати. Членовете на семействата на министърът на отбраната Сергей Шойгу, зам.-председателят на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев, премиерът Михаил Мишустин, кметът на Москва Сергей Собянин и губернатора на Санкт Петербург Александър Беглов попадат в обхвата им.

Двете дъщери на Шойгу - Ксения и Юлия, както и съпругата му Ирина, също са включени в санкционния списък. Ограничения са наложени на съпругата на Медведев Светлана Медведева и на сина му Иля, както и на съпругата и двамата сина на Мишустин. Синът на Валентина Матвиенко, бизнесменът Сергей Матвиенко, както и съпругата и дъщерята на губернатора на Санкт Петербург Александър Беглов също са подложени на санкции. Дъщерите на Собянин Олга и Ана също влизат в списъка.

Новите санкции засягат и ръководителя на „Росгвардия“ Виктор Золотов и актьора Дмитрий Певцов. Компании, базирани в Русия, Китай, Армения и Беларус, също са обект на новите антируски санкции.

САЩ налагат санкции и на ръководителя на руската Централна банка Елвира Набиулина. Държавният департамент налага визови ограничения на 910 лица, включително военни от Русия и Беларус, като част от антируските мерки, съобщи Министерството на финансите. Граждани на държави извън САЩ също могат да попаднат под санкциите заради подкрепата на Русия във връзка с присъединяването на нови територии, заяви още министерството. Министерството на търговията от своя страна добавя 57 субекта към черния си списък заради нарушения на експортния контрол от страна на Русия.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай