Консерваторите свалят Тереза Мей от премиерския пост

Консерваторите свалят Тереза Мей от премиерския пост | StandartNews.com

Представители на британската Консервативна партия обсъждат необходимостта настоящият премиер Тереза Мей да бъде заменена с нов министър-председател. Като най-подходящ кандидат за поста те виждат финансовия министър Филип Хамънд, пише в. "Сънди таймс".

Според изданието, Хамънд с позицията си за „по-мек Брекзит" изглежда по-ефективен лидер от Мей "Вярвам, че Филип е единственият приемлив кандидат за няколко години", цитира вестникът един от представителите на Торите.

По-рано в. "Индипендънт" съобщи, че британските депутати планират да създадат междупартиен съюз, за да се противопоставят на плановете на министър-председателя за прилагането на т.нар „твърд сценарий" за раздяла с ЕС.

Консервативната партия спечели парламентарните избори, но тя вече не е управляващото мнозинство в Уестминстър. Торите да получиха 318 места в 650-местната Камара на общините и така загубиха правото на самостоятелно формирано правителството, за кое им трябваше парламентарно мнозинство от 326 места.

Официалните преговори между Лондон и Брюксел за условията, при които Обединеното кралство ще излезе от Европейския съюз, започнаха 19 юни в белгийската столица. Те трябва да продължат до ноември 2018 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай