Кола бомба разтърси Кайро, има жертви

Утре се навършват три години от свалянето на Хосни Мубарак

Кола бомба разтърси Кайро, има жертви  | StandartNews.com

Кайро. Най-малко четирима души са загинали, а над 50 са ранени при три атентата в египетската столица Кайро, съобщиха световните медии.

Сутринта кола бомба взриви главното управление на полицията. Местните медии съобщават, че в следствие на експлозията е разрушена почти напълно фасадата на сградата. На мястото на взрива се е образувал огромен кратер. Гъст дим се е разнесъл над египетската столица. Множество линейки са се отправили към мястото, съобщи държавната телевизия, добавяйки, че след взрива е била чута стрелба на няколко места в града.

Часове след атаката други два взрива разтърсиха столицата. В изявление на вътрешното министерство се казва, че мощно взривно устройство е убило един полицай и е ранило деветима други в квартал на Кайро. Очевидци твърдят, че шофьор е хвърлил ръчна граната по полицейски автомобили. 

В района Гиза в околностите на Кайро трета експлозия взе на прицел полицейско управление. Няма данни за жертви. 

Всичко това се случва в навечерието на третата годишнина от въстанието, довело до свалянето на президента Хосни Мубарак от власт през 2011 г. Ръководена от "Мюсюлмански братя" коалиция планира протести в цялата страна след петъчните молитви, съобщава AP. Поддръжниците на забраненото движение са гневни и на плановете за приемане на нова конституция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай