Кметът на Париж с ключови думи за Олимпийските игри

Очакват се 15 милиона зрители и журналисти на събитието

Кметът на Париж с ключови думи за Олимпийските игри | StandartNews.com

Кметът на Париж Ан Идалго заяви, че "градът няма да бъде готов с обществения транспорт" в навечерието на Олимпийските игри, като смята, че на някои места броят на влаковете е недостатъчен и те се движат на големи интервали, съобщи АФП.

Запитана в емисията "Котидиен" на телевизия TMC кметът на социалистите призна, че "има две неща, за които няма да сме готови - транспорта и подслоняването на бездомните хора", предаде БТА.

"Изпитваме трудности с транспорта всекидневно и не достигаме до желаното ниво на точност, на комфорт за парижани", каза Ан Идалго.

"В действителност има места, на които транспортът няма да бъде готов, защото няма достатъчен брой мотриси", уточни тя.

Запитана дали това е отговорност на региона Ил-дьо-Франс, тя отговори: "На правителството също".

Министърът на транспорта Клеман Бон не се забави с реакцията, обвинявайки Ан Идалго в опит "да вдигне шум", отколкото "да участва в стратегическите комитети, които да подготвят транспорта".

"Ние ще оценим присъствието на Ан Идабго на комитетите за Олимпийските и параолимпийските игри, ако тя има предложения за транспорта", каза и президентът на региона Ил-дьо-Франс Валери Пекрес.
Придвижването в района на Париж по време на Олимпийските игри ще бъде истинско предизвикателство за властите, "защото е поет ангажимент за 100% достъп до всички състезания чрез обществения транспорт", подчерта Бон през октомври.

Повече от 15 милиона зрители и журналисти са очаквани да присъстват на голямото състезание, като огромна част от тях ще бъдат в Париж е региона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай