Китай ликува, няма нови случаи

Съобщава се обаче за увеличение на броя на случаите на болни, пристигнали от чужбина

Китай ликува, няма нови случаи | StandartNews.com

Китайските власти обявиха, че за първи път от избухването на епидемията няма нови регистрирани случаи на заразени с коронавирус, предаде АФП. Съобщава се обаче за увеличение на броя на случаите на болни, пристигнали от чужбина.

Става дума за 34 случая, с които Китай отбелязва най-голям дневен ръст за последните две седмици.  С тях общият брой на случаите на болни, пристигнали от чужбина, достига 189.

А общият брой на заболелите в страната към момента е 80 928. Починалите са общо 3245, от които 8 души днес. Всички те са от провинция Хубей, в която се намира Ухан - градът, считан за огнище на заразата. В Ухан днес за първи път от януари няма регистрирани нови заболели, подчертават от Ройтерс.  

Нови 152 нови случаи на заболели обаче, регистрират властите в Южна Корея. С тях общият брой на болните в страната става 8565, уточнява агенцията.

Ръст в потвърдените случаи на коронавирус отбелязва и Мексико, където към момента има 118 заразени.

Увеличение има и при броя на заболелите в Панама - 109 души. Нова Зеландия пък потвърждава за 8 нови случаи на заразени, свързани с презокеански пътувания, допълват от Ройтерс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай