Кипър с нов финансов министър

Четирима нови министри се кълнат днес

Кипър с нов финансов министър | StandartNews.com

След като успя да стабилизира страната си след тежка финансова и икономическа криза, финансовият министър на Кипър Харис Георгиадис напуска поста си. Неговият наследник Константинос Петридис и още трима нови министри днес полагат клетва и встъпват в длъжност в кабинета на президента Никос Анастасиадис.

Преструктурирането на правителството беше предизвикано от обявеното още през март решение на финансовия министър Харис Георгиадис да напусне министерството в края на годината, след приключване на бюджетната процедура, съобщава БНР. Президентът Анастасиадис използва възможността заедно с този ход да смени още двама министри – на образованието и на транспорта, които не са показали положителни резултати.

Финансовият министър Харис Георгиадис се разделя с поста си след 7 години в двете правителства на Никос Анастасиадис, като изнесе с работата си най-тежката финансова и икономическа криза за страната. На своя наследник той оставя най-големия излишък, регистриран някога в публичните финанси в историята на Кипър.

Новият финансист номер едно на Кипър е досегашният вътрешен министър Константинос Петридис, отговорен за започващата трудна административна реформа на общините и местното самоуправление.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай