Ким Че Ун пак стресна света. Пусна 8 ракети

Това е 18-ото ракетно изпитание на КНДР от началото на годината

Ким Че Ун пак стресна света. Пусна 8 ракети | StandartNews.com

Ким Че Ун пак стресна света. Изстреля осем балистични ракети с малък обсег от поне две места към Японско море, съобщиха от Обединения комитет на началник-щабовете на Южна Корея. По-рано комитетът информира, че КНДР е изстреляла неидентифицирана балистична ракета към Японско море.

"Южнокорейската армия е регистрирала осем изстрелвания на балистични ракети с малък обсег от Северна Корея от района на летище Сунан в Пхенян и други места днес, 5 юни, от 9.08 до 9.43 ч. местно време“, се казва в изявление на военните. Не се уточнява къде се намират другите места, различни от летище Сунан, нито колко са те, предаде Нова тв

Отбелязва се, че южнокорейската армия, в сътрудничество със САЩ, поддържа отбранителна готовност и интензивно наблюдава КНДР в случай на допълнителни изстрелвания.

Това е 18-ото ракетно изпитание на КНДР от началото на годината, включващо изстрелване на междуконтинентална балистична ракета, балистична ракета, изстрелвана от подводница, системи за космически спътник и нова тактическа система за ядрени оръжия.

За последен път КНДР изстреля три балистични ракети към Японско море сутринта на 25 май. Смята се, че първата от ракетите е междуконтинентална балистична ракета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай