Хвани ме, ако можеш: 15-годишен се представи за голям шеф и завлече стотици

История като на кино

Хвани ме, ако можеш: 15-годишен се представи за голям шеф и завлече стотици | StandartNews.com

Тийнейджър от Германия - Адем Карагьоз, дълго време се представяше за основател на несъществуваща авиокомпания и задлъжня със стотици хиляди евро. 

Момчето на име Адем Карагьоз се представи за основател на Bavarian Airlines и беше убеден, че неговият стартъп може да се конкурира с Lufthansa в бъдеще. Той привлече големи инвеститори към своя новаторски проект, включително бизнесмена Майкъл Лампел, който прехвърли няколкостотин хиляди евро на амбициозния тийнейджър, съобщава изданието Bild.

Адем увери партньорите си, че на 18 години има докторска степен, сметки в швейцарски банки и споразумения с летище Мюнхен. По-късно плановете на момчето се сринаха, тъй като изданието Bild получи снимка на турската лична карта на момчето с датата на раждане - 5 септември 2007 г. Тоест той е само на 15 години.

"Свързах се с него, когато чух за плана му в пресата. Той твърдеше, че има между 40 и 60 милиона евро в криптовалути. От тях, според него, десет милиона евро са там сега, останалите са инвестирани в реален имот, който все още беше в процес на изграждане, но разписките му бяха фалшиви“, каза Майкъл Лампел.

Сега бизнесменът възнамерява да повдигне обвинение срещу Адам Карагьоз, тъй като му дължи поне 500 хиляди евро. Фирмата, рекламирана от тийнейджъра, изобщо не съществува и не е регистрирана никъде. Съответно няма договор с летището в град Мюнхен.

Момчето отказа да коментира ситуацията.

Превод: GlasNews

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай