Хиляди на шествие за климата в Мадрид

В испанската столица се провежда 25-ата конференция на ООН за климатичните промени

Хиляди на шествие за климата в Мадрид | StandartNews.com

Хиляди хора излязоха в Мадрид на демонстрация с призив към участниците в климатичната конференция на ООН в испанската столица да вземат мерки срещу глобалното затопляне, съобщи Франс прес. Шествието тръгна от гара "Аточа". Демонстрантите издигнаха плакати с надписи "Без планета няма бъдеще" и "Политици, Земята умира". В протеста се очаква да се включи и испанският актьор Хавиер Бардем.

„Не можем да чакаме повече, защото хора страдат и умират от извънредното климатично положение – каза преди началото на шествието на обща пресконференция с други млади активисти шведката Грета Тунберг. – Надявам се искрено, че 25-ата конференция на ООН за климата ще доведе до конкретни резултати. Стачкуваме от повече от една година, а в глобален план нищо не се е променило, климатичната криза все още се игнорира от хората на власт", добави тя.

Друг протест е планиран в чилийската столица Сантяго, където трябваше да се състои 25-ата конференция на ООН за климата, но впоследствие форумът бе преместен в Мадрид заради масовите протести в Чили.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай