Хаос и блъскане с лакти за срещата Байдън - Путин

Само няколко журналисти са успели да влязат в залата, после ги извели навън

Хаос и блъскане с лакти за срещата Байдън - Путин | StandartNews.com

Хаос и блъскане с лакти пред залата белязаха началото на срещата между Байдън и Путин в Женева.  Анита Кумар, журналист от американския президентски пул, заяви, че подобна липса на организация при среща на върха не е имало през последните 10 г., пише Риа Новости.

"Журналистите се блъскаха, крещяха си един на друг, за да продължат напред, но никой не помръдваше. След минута-две руските служители на сигурността върнаха проверките", казва Кумар. Тя обвини и руските служители по сигурността, че крещят и бутат журналисти.

"Журналистите и служителите на Белия дом викаха, че руските служители по сигурността трябва да спрат да ни докосват. Бях натискана много пъти, почти съборена, много хора се спънаха в червената лента", пише журналистът.

И двамата президенти изглеждаха изненадани от ситуацията, казва тя.

"Настъпването по краката на колегите, бутането с лактите, опитите да се изкачат над главите им е недопустимо, въпреки важността на събитието,  още повече за нашите американски колеги. Жалко е, че класическите традиции на американската трансатлантическа журналистика, които са на стотици години, ги виждаме все по-малко", коментира Тимур Шафир, секретар на Съюза на журналистите в Русия и вицепрезидент на Международната федерация на журналистите.

В крайна сметка само няколко журналисти са успели да влязат в залата към момента на започване на срещата между Путин и Байдън.  След около 15 минути беше решено да не се пуска никой друг и тези, които влязоха вътре, бяха върнати обратно на улицата.

Срещата Байдън - Путин тръгна с шеги

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай