Кацане на самолет на "Хийтроу" побърка социалните мрежи

Най-тежката буря на Острова от 30 години насам

Кацане на самолет на "Хийтроу" побърка социалните мрежи | StandartNews.com

Един от най-гледаните стрийминги днес е от пистата на лондонското летище "Хитроу". Милиони души са гледали на живо кацането на самолет в една от най-силните бури.

Заради бурята Юнис метеорологичната служба на Великобритания обяви червен код за опасно време, а правителството свика извънредно заседание на кризисния щаб. 

Засечен e рекорден порив на вятъра със скорост от 122 мили в час (над 196 км/ч) на остров Уайт, който се намира на юг от Портсмут.  

Бурята доведе до аварии и спиране на тока за над 150 000 души в Англия и Уелс, временно преустановяване на движението на влаковете от гарата Падингтън в Лондон, а около 1000 души са евакуирани от залата O2 в Гринуич, след като част от покрива й се откъсна поради мощните ветрове.

Това, което привлича вниманието на десетки хиляди души онлайн, са кадрите от кацащите самолети на "Хийтроу".

Докато пилотите на пътнически самолети се опитват да се приземят при тежките атмосферни условия, човек зад кадър ги окуражава от земята, дава оценки на уменията им да кацат и ги съветва как да заходят към пистата.  Собственикът на канала BigJetTV се казва Джери Дайър, запален почитател на авиацията е и редовно излъчва картина на живо от "Хийтроу" и други летища.  

Кадрите му от 18 февруари показват как в някои от случаите самолетите са принудени да направят няколко опита, докато най-после влязат в пистата. 

"Огромни поздравления за пилотите и екипажите, които работят на летищата - това е най-вълнуващото нещо, което може да ви се случи. В момента вятърът е със скорост от 112 км/ч. Хубавото е, че можем да видим какви са уменията на пилота и как успява да се справи със ситуацията", казва той в интервю за Radio 2 на BBC.

Юнис се смята за една от най-тежките бури във Великобритания от 30 години насам, пише Марица.. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай