Сряда,

Катастрофа. Лоша новина за Доналд Тръмп

От: Редактор -
9735
Катастрофа. Лоша новина за Доналд Тръмп
A
A
A

В края на февруари Доналд Тръмп обяви, че смята да стартира революция в социалните мрежи, която обаче далеч не успя да оправдае очакванията.

Truth Social - социалната мрежа на бившия президент, официално отвори врати за потребители на 21 февруари. Денят съвсем не е случаен - тогава в САЩ се празнува Денят на президентите. Шест седмици по-късно обаче проблемите на платформата изглеждат много повече, отколкото решенията, които предлага.  

На първо място големият проблем на Truth Social е колко много прилича на Twitter - социалната мрежа, която допреди година беше любима на Тръмп и след атаката над Капитолия го изгони до живот. Експертите посочват, че освен видимите визуални и цветови прилики в интерфейса и дизайна на двете платформи, самите кодове и алгоритми на Truth Social са като копирани от много по-големите им конкуренти от Twitter.

Сериозен проблем на Truth Social остава и твърде ограниченият кръг потребители, до които приложението на бившия президент е достъпно. Смартфоните и таблетите, опериращи с Android, нямат достъп до социалната мрежа на Тръмп, освен това то е недостъпно и през уеб браузъри от настолен компютър или лаптоп. Така на практика единствено потребителите на смартфони и таблети на Apple имат достъп до платформата.

Въпреки добрия старт в първата седмица на платформата между 21 и 28 февруари, когато Truth Social беше едно от 10-те най-изтеглени приложения във виртуалния магазин App Store на Applе, голяма част от потребителите не успяват и до момента да се регистрират.

Хора от екипа на Тръмп още в края на февруари обявиха, че социалната мрежа до дни ще реши текущите проблеми със създаването на нови профили. Шест седмици по-късно близо милион и половина души все още чакат в списък за регистрация. Към 5 април чакащите потребители за създаване на профил са 1 419 631.

Но дори и потребителите, които са успели да се регистрират, са сериозно недоволни от социалната мрежа на бившия президент. Редица знакови републиканци и представители на дясното крило (към които Truth Social основно се цели) все още нямат профили. Дори самият Тръмп не ползва собствената си платформа, като за 6 седмици има едва една публикация - в първия ден от старта на социалната мрежа, с която просто приветства последователите си.

Според данните от App Store на Applе, след първоначалната истерия през първите 7 дни, през последните 2 седмици изтеглянията на Truth Social са паднали с цели 95%. Освен това, платформата практически не генерира и интерес от страна на рекламодателите. Дори така наречената в САЩ „медийна машина“ на Тръмп сякаш не припознава Truth Social.

 


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички