Карантината е много скъпа за британците

Всеки ден под карантина струва на британската икономика около 2,4 милиарда паунда

Карантината е много скъпа за британците | StandartNews.com

Великобритания остава под карантина заради новия коронавирус най-малко до 7 май, твърди в. "Таймс", цитиран от Ройтерс и ТАСС.

Британският ежедневник пише, че министърът на външните работи Доминик Рааб, който замества временно възстановяващия се след заразяване с вируса премиер Борис Джонсън, ще съобщи новината в четвъртък.

Вчера Рааб каза, че не очаква правителството да внесе каквито и да било промени в карантинните мерки, докато не се увери, че това може да стане безопасно.

Всеки ден под карантина струва на британската икономика около 2,4 милиарда паунда (приблизително 3 милиарда долара), са изчислили експерти.

Според проучване на общественото мнение, цитирано от "Таймс", 74 процента от британците обаче смятат, че ограничаването на разпространението на коронавируса е по-важно от възстановяването на икономиката. За сравнение на това мнение са 61% от американците и 54% от германците.

11 329 души са починали във Великобритания от коронавируса. Страната е на пето място в мрачната статистика.

Броят на новите смъртни случаи във Великобритания обаче намаля вчера за трети пореден ден.

С над 88 600 регистрирани заразени, страната е на шесто място по този показател.

Британският външен министър коментира на редовната дневна пресконференция за новия коронавирус, че наложените ограничения дават резултат.

Британците, които нямат право да излизат от дома си, освен при крайна необходимост, като цяло спазват мерките и се появиха признаци, че разпространението на коронавируса в страната се е забавило, отчете той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай