Канят Хилъри за кмет на Ню Йорк

Канят Хилъри за кмет на Ню Йорк | StandartNews.com

Ню Йорк. Кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг смята, че Хилари Клинтън е достоен наследник на заемания от него пост, съобщава електронното издание на всекидневника „Ню Йорк Таймс”.

Според изданието, в наскоро проведен телефонен разговор между двамата политици Блумбърг е пожелал Клинтън да обмисли възможността да се включи в надпреварата за кметското кресло през 2013 г., тъй като „тя именно би била перфектна за поста”.

Блумбърг, който е сред най-богатите политици в света, търси за свой заместник човек, който съчетава в себе си влияние, опит и решителност при взимането на важни решения, за да може да съперничи на неговите висота и лидерство, проявени на политическата сцена.

Изглежда също така, че Блумбърг вижда в лицето на Хилари Клинтън, която отдавна обяви, че се отказва от поста на Държавен секретар при втория мандат на президента Обама, най-удачната кандидатура за кмет на Ню Йорк, допълва изданието, цитирано от бТВ.

Според други източници, запознати с телефонния разговор между Хилари Клинтън и Майкъл Блумбърг обаче, не остава и капка съмнение за решението на Държавния секретар, която не е заинтересувана да заеме кметското място.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай