Какво става в Германия? Арести и стрелба

С какво са свързани те

Какво става в Германия? Арести и стрелба | StandartNews.com

Още 19 души бяха задържани в Германия по време на мащабна полицейска операция, която е продължение на разследването срещу опита за преврат за „връщане на Германския райх“.

Припомняме, че на 7 декември криминалната полиция и спецчастите в страната претърсиха над 130 имота и арестуваха около 50 души. Повдигнати бяха обвинения срещу терористична организация с цел да се свали конституционният ред на Федералната република и да се създаде държава по модела на райха от 1871 г.

Сред задържаните бяха принц Хайнрих XIII Ройс и негови съмишленици. Сега разследването за опита за преврат на т.нар. "Райхсбюргери" продължава. Акцията днес, 22 март, е била проведена в 7 германски провинции и в Швейцария, пише „Шпигел“, предаде Актуално.

Федералната прокуратура отново претърсва апартаменти, принадлежащи на заподозрени привърженици на групата "Райхсбюргер" около Хайнрих XIII.

При едно от претърсванията заподозрян е произвел изстрел и има ранен полицай.

Инцидентът е станал в Ройтлинген, провинция Баден-Вюртемберг. Според германските медии сред обискираните лица има много действащи полицаи и военни. Някои от тях са продължили да поддържат мрежата за организиране на държавен преврат, при необходимост с оръжие. При арестите през декември 2022 бе задържан бивш германски офицер в Италия, както и руска гражданка

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай