Извънредно! Тръмп е арестуван (ОБНОВЕНА)

Какво се случва в САЩ

Извънредно! Тръмп е арестуван (ОБНОВЕНА) | StandartNews.com

Бившият американски президент Доналд Тръмп е арестуван, предадоха BBC и CNN. Малко по-рано той напусна Тръмп Тауър и се отправи към сградата на съда в Долен Манхатън, тъй като има подвигнати обвинения срещу него, съобщиха NOVA и dariknews.bg.

ВИЖ ОЩЕ: Историческо! 30 обвинения срещу Тръмп

Около сградата на съда са се събрали стотици негови поддръжници и противници.

За първи път в историята, обитател на Белия дом ще се изправи пред съда като обвиняем. Доналд Тръмп е в Ню Йорк, където ще му бъдат предявени обвинения за аферата с подкупване на порноактрисата Сторми Даниълс.

В Ню Йорк районът около Тръмп Тауър, където е отседнал милиардерът, е под засилена охрана от дни насам, заради опасения от нови размирици като тези при щурма на Капитолия. Около сградата на съда, в който ще се яви Тръмп са се събрали стотици негови поддръжници и противници.

А кметът на Ню Йорк отправи категорично предупреждение. „Наясно сме, че може да има някои бунтари, които смятат да дойдат в града ни утре, но нашето послание е ясно и просто - контролирайте се. Ню Йорк е нашият дом, а не площадка за вашия неуместен гняв. Ние сме най-безопасният голям град в Америка, защото в Ню Йорк се спазва върховенството на закона”, подчерта Eрик Адамс, съобщи още NOVA.

"Отправям се към съда. Това изглежда толкова сюрреалистично, ле-ле, ще ме арестуват! Не мога да повярвам, че това се случва в Америка", написа Тръмп в своята социална медия „Трут соушъл“. 

Очаквайте още подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай