Сряда,

Извънредно! НАТО минава в бойна готовност

От: Редактор -
1273
Извънредно! НАТО минава в бойна готовност
A
A
A

Съюзниците в НАТО поставят силите си в бойна готовност и изпращат допълнителни подкрепления в Източна Европа заради агресивното поведение на Русия. Това бе съобщено в сайта на НАТО.

Докато Русия продължава да струпва свои войски близо до Украйна, съюзниците в НАТО засилват отбранителните си способности, за да възпрат потенциална агресия. НАТО припомня на сайта си, че през последните дни редица съюзници в Алианса направиха съобщения за разгръщане към Източна Европа и подсилване на източния фланг.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза: „Приветствам съюзниците, които предоставят допълнителни сили на НАТО. НАТО ще продължи да предприема всички необходими мерки за защита на всички съюзници, включително чрез укрепване на източната част на Алианса. Винаги ще реагираме на всяко влошаване на нашата среда за сигурност, включително чрез укрепване на нашата колективна отбрана".

НАТО подчертава, че е отбранителен алианс, който няма да допусне агресия срещу някоя от членките. В отговор на незаконното анексиране на Крим от Русия през 2014 г., НАТО увеличи присъствието си в източната част на Алианса, включително с четири многонационални бойни групи в Естония, Латвия, Литва и Полша.

 


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички