Извънредни думи на Шойгу, какво става

Руският военен министър с обвинение към Запада

Извънредни думи на Шойгу, какво става | StandartNews.com

От руското министерство на външните работи публикуваха на сайта си официално изявление за предотвратяването на ядрената война. В документа се подчертава, че първостепенната задача на Русия е да не допусне сблъсък между ядрени държави. Информацията съобщи БНР.

Руският военен министър Сергей Шойгу обвини западните страни, че поощряват ескалацията на конфликта в Украйна. Според него основната цел на Запада е да унищожи икономиката и военния потенциал на Русия и да я лиши от възможността на води независима външна политика. 

По думите на Шойгу, казани на съвместно заседание на представителства на министерствата на отбраната на Русия и на Беларус, от февруари досега войските на НАТО на източния фланг са се увеличи два и половина пъти до 30 000 души.

"Създават се нови многонационални батальонни тактически групи в България, Унгария, Румъния и Словакия", каза руският военен министър.

Той упрекна Съединените щати и европейските страни, че демонстративно пренебрегват "елементите на ядрения шантаж от страна на украинската власт".

"Например, провокациите по отношение на Запорожката атомна централа. Знаем за опитите на Киев да създаде "мръсна бомба", както и готовността му да разположи на своя територия ядрено оръжие на страните от НАТО", изтъкна руският министър Шойгу.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай