Израел продължава с бомбардировките на Газа

Израел продължава с бомбардировките на Газа | StandartNews.com

Тел Авив. Израел предприе серия от въздушни удари в Газа рано в понеделник, за да потуши ракетния обстрел от страна на Хамас.

От гурпировката обявиха, че седем от членовете й са загинали, което го прави най-смъртоносния ден за Хамас от трансграничната война с еврейската държава през 2012г.

Израелските военни власти потвърдиха ударите, които са в отговор на ракетните атаки срещу южната част на Израел. Обстрелът е бил насочен към 9 "терористични лагера" и скрити ракетни установки.

"Седем наши муджахидини са загинали при въздушния удар на врага по едно от местата, където действат силите на съпротивата в (южния град) Рафах", се казва в съобщението на Хамас.

По-рано бе съобщено за осем загинали палестинци при въздушните атаки на израелската армия над Ивицата Газа.

Израелската авиация атакува в неделя десет цели в Газа в отговор на продължаващия палестински обстрел.

Размяната на удари продължава, въпреки прозвучалите по-рано заявления на страните за стремеж към деескалиране на напрежението и появилите се в медиите съобщения за посреднически усилия, насочени към възстановяването на примирието.

В петък и събота на територията на Израел паднаха 29 ракети и мини, а още осем бяха свалени от батареи на системата за противоракетна отбрана „Железен купол". Една от прихванатите ракети е летяла над град Беершева с население от 200 000 души, а три над Ашкелон, където живеят 120 000 души.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай