Изненадващ ход от българския драскач по Колизеума

Възмутен турист засне 27-годишния българин Иван Димитров да дълбае имена

Изненадващ ход от българския драскач по Колизеума | StandartNews.com

Българинът от Великобритания, видян от милиони хора по света да осквернява историческата сграда на Колизеума, се извини на италианската полиция за безразсъдния си вандализъм, съобщава "Дейли Мейл".

Припомняме, че възмутен турист засне 27-годишния българин Иван Димитров, който се подвизава и под името Иван Хоукинс във Великобритания, как издълбава имена върху тухла на Колизеума. Това става в присъствието на приятелката му Хейли Брейси - на 33 години.

Двойката, която живее в Бристол, е била в италианската столица Рим в рамките на триседмично европейско турне. Те са били открити от полицията след като лицата им са били идентифицирани чрез записи от камери за видеонаблюдение и хотелски записи.

„Колегите са разговаряли с мъжа и той е изразил своите извинения и искрено разкаяние за това, което е направил. Той се свърза с нас, след като открихме мобилния му телефон от хотелските записи и му оставихме съобщение да ни се обади. Естествено, той се притесняваше за правните последици и всички те му бяха обяснени. Казахме му, че докладът ще бъде изпратен на адреса му в Обединеното кралство, след което делото ще се гледа в съда, вероятно в началото на следващата година. Той ще може да се извини лично пред съда", разказва майор Роберто Мартина от карабинерите.

Той признава, че не са попитали българина защо го е направил. „Това ще го чуе съдията, просто му казахме, че е заподозрян и е част от разследването", допълва още майорът и обяснява, че чисто технически Хейли не е обект на жалба, така че е невинна, що се отнася до органите на реда. Тя обаче може да бъде разглеждана като съучастник.

Иван Димитров е заявил пред органите на реда, че е „много разстроен от това, което е направил“. Въпреки това той може да получи ефективна присъда от две до пет години и глоба до 15 000 евро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай