Изненада в Украйна. Появи се кандидат за президент

Световният шампион по бокс в тежка категория Олександър Усик с голяма новина

Изненада в Украйна. Появи се кандидат за президент | StandartNews.com

Изненадващ кандидат се появи за поста на украинския президент Володимир Зеленски, а новината отекна в целия свят.

Световният шампион по бокс в тежка категория Олександър Усик обяви, че бъдещите му планове са да стане абсолютен световен шампион по бокс, а след това да се включи в надпреварата за изборите в Украйна, предаде БЛИЦ.

Самият Усик повиши рязко рейтинга си в последните месеци, след като смени рязко позицията си към Русия. Първоначално той говореше за нея като "страна, в която има много приятели", но в последно време не спира да сипе закани за физическа саморазправа срещу президента Путин.

Новината за евентуалната му кандидатура обиколи света и стигна до Русия, където първоначално не я приеха насериозно, но вече има все повече хора, които смятат, че думите на Усик не са шега.

"Ако президентът на САЩ Джо Байдън иска, може цялото правителство на Украйна да бъде съставено само от боксьори", заяви бившият боксьор, а сега депутат Валуев.

Президентът на руската федерация по борба Михаил Мамиашвили пък каза, че Усик има право да пожелае да води страната си заради изключителните резултати в кариерата си досега.

"Той е личност със своя позиция и няма да се учудя, ако бъде избран", заяви Мамиашвили.

Кмет на столицата на Украйна Киев е друг известен боксьор - Витали Кличко.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай