Издирват българка след зловещо свлачище в Италия

Медиите съобщават името на българката – Николинка Благова

Издирват българка след зловещо свлачище в Италия | StandartNews.com

54-годишна българка е сред изчезналите в катастрофалното свлачище на италианския остров Иския, пишат италианските издания "Джорнале” и "Кориере дела сера". Второто издание публикува и снимка на жената, предаде БТА.

Медиите съобщават името на българката – Николинка Благова. Тя била известна на остров Иския, където местните я наричали Нина. Николинка е работила на острова като млада. Тя е била там камериерка и е работила и в ресторанти. Обичала много това място.  Иначе от няколко години живеела в Германия с партньора си, с когото се запознали именно на Иския и който бил ресторантьор.  Николинка била подала документи за получаване на италианско гражданство и преди три дни се върнала в Иския, за да уреди някои финални подробности.  Миналия четвъртък тя била обявена законно за италианска гражданка. Трябвало да се върне в Германия, за да отпразнува това събитие с половинката си, но това така и не се случило. Във фаталния ден Николинка е била очевидно на мястото на трагедията и сега е в списъка на властите с изчезналите. Новината за нейното изчезване е била съобщена на партньора й в Германия от неговия внук, който е адвокат на остров Иския. Иначе от първи брак Николинка Благова имала деца и внуци в България.

Свлачището засегна тежко населеното място Казамичола Терме. Общо 12 души бяха допреди няколко часа в неизвестност. Освен българката се издирваха и две млади семейства с деца. Преди няколко часа от калните маси бе извадено тялото на жена, която бе идентифицирана като 31-годишната Елеонора Сирабела. Близките й са информирани, но тялото е било обезобразено и са били нужни часове за идентификацията му. Преди броени минути стана ясно, че е намерено и тялото на дете на 5-6 години, но то още не е идентифицирано. С това в неизвестност остават 10 души. 13 са ранените, а 130 души са останали без покрив над главата си, обобщава "Джорнале".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай